Rekreation och nöje

Spådom

Spådom är en praxis att förutsäga någons framtid vilket kan göras genom till exempel tarotkort. Men spådom är inte en klar förutsägelse utan kan vägleda en person som kan gå igenom tuffa tider i livet. Människor som tränade spådomar ansågs inte alltid vara bra. De kallades häxor. Men nuförtiden blir spådom något som många hittar svar på sina frågor och till och med finner tröst. Människor gör det för att hitta några tips om deras framtid. Spådom anses vara roligt och underhållande. Det har blivit en mycket trendig praxis, och med tanke på de svåra tiderna vi lever i så spådomar sker på nätet. Det finns olika metoder för spådom. Varje kultur har olika sätt att öva den. I den här artikeln hittar du några av de vanligaste sätten att spådomar.

Kiromanti

Denna praxis följer läsning av raderna på en persons dominerande hand, som ska beteckna vad de har gjort av sitt liv med det de föddes med. Gemensamt för Eurasien har det använts i stor utsträckning i Tibet, Indien, Kina, Persien, såväl som forntida Israel och Turkiet. Övningen utvärderar en persons liv och karaktär genom att läsa av olika rader som hjärtlinjen, livslinjen, huvudlinjen och ödelinjen som tolkas av storlek, kvalitet och olika korsningar samt med hänsyn till eventuella betydande fästen eller stötar. Andra egenskaper hos handen, såsom handflatans och fingrarnas form och storlek, tolkas också, med handen placerad i en av fyra formkategorier: jord, luft, vatten eller eld, vilket motsvarar olika personlighetstyper.

Benläsning

Detta är en gammal praxis som är kopplad till och ses i många delar av världen, inklusive Afrika, Asien och Nordamerika. Olika ben kastas in på en matta och en djurhud eller en cirkel dragés in smuts och sedan tolkas. Kycklingben används ofta och andra föremål som småsten, mynt, nötter eller skal kan blandas in med benen för en mer fullständig avläsning. En annan form av benläsning involverar kokta ben som skrapats rent av kött, varefter markeringarna på benen studeras och tolkas.

Tasseografi

Studiet av teblad eller kaffesump är en mycket tolkande form av förmögenhet som berättar mycket för berättaren och en intuitiv konst som många säger förmedlas genom generationer. Efter att en kopp har hällts utan att använda en tesil dricks eller hälls vätskan tills mycket lite finns kvar, som sedan droppas bort i ett fat. Det som finns kvar är mönster i teblad som sitter fast på botten av koppen, som sedan studeras och tolkas. Kaffeläsare använder traditionellt turkiskt kaffe, där grunderna alltid samlas kraftigt längst ner på koppen. I slutet uppmanas deltagaren att ”öppna hjärtat” vilket innebär att man använder tummen för att göra intryck på kaffesumpen genom att placera den längst ner på koppen och vrida den medurs. Läsaren läser sedan dessa störda grunder, som är avsedda att symbolisera deltagarens inre tankar och känslor.

Ouija-brädor

Ouija, även känd som ett ”spritbräde” eller ”pratbräda”, består av ett platt bräde där bokstäverna i alfabetet är skrivna, siffrorna 0-9 och orden “ja” och “nej.” Den använder en liten hjärtformad träbit, kallad ”planchette”, för att få svar. Den här spådomar tekniken som förekommer mycket i populärkulturen. Numera denna spådom praxis används i barnfester och även i skräckfilmer.

Spådom online

I denna pandemi hade många av oss mycket oro över vår framtid och hur vi kan fortsätta och anpassa våra liv. Så många spåmän började skapa sina webbplatser och erbjuda spådom online via olika tarotlinjer. Med denna möjlighet hittade många människor hopp och styrkan att fortsätta. Oavsett om du ser dig själv som en person inom andlighet eller inte, kan du alltid prova och få din förmögenhet förutsagt för dig. Spådom på nätet kan göras i bekvämligheten av ditt hem och med all diskretion du behöver. Vad väntar du på? Ge det ett försök idag och se vad framtiden kan hålla för dig. Kontakta Lucky Tarot om du är intresserad av spådom på nätet och få kontakt med andliga vägledare.

Kommentarer inaktiverade för Spådom