Hus och hem

Renovera trappsteg

När det är dags för trappstegsrenovering är det ett jobb som kan du utföra på ett flertal olika sätt. Det sätt som du använder beror på faktorer som trappans skick, originalmaterial samt hur du vill att det slutliga resultatet ska se ut.

När du ska renovera trappsteg och är privatperson, gäller även rätten till ROT avdrag. På så sätt kan du sänka arbetskostnaden med 30 % upp till 50 000 kronor om året. Finns det flera som ägare för huset, kan även de göra avdrag med ett och samma belopp.

Renovera trappsteg – Slipa och lacka trappan

Om det är så att du har en trappa som är av ädelträ, ren furu eller bara vill behålla det klassiska och traditionella. Ja, då blir valet en trapprenovering Göteborg eller Stockholm där du slipar och lackar den. Naturligtvis måste även eventuella hål och sprickor lagas innan slipning och lackering kan ske.

Det hela börjar med att du slipar trappan för att få upp en ren och slät yta. Vissa gånger använder du även målartvätt innan slipning, om trappan tidigare varit målad. Efter slipning är klar ska du ytbehandla. Det kan ske på ett flertal olika sätt. Här kan du välja mellan olja, vanlig lackering och 2 komponent för en hårdare yta.

Trappstegsrenovering med klickgolv

Om du väljer att dölja den gamla trappan, kan du göra det genom att välja klickgolv. I och med det valet får du mindre förarbete, och behöver bara städa av trappan innan läggning kan ske. Fördelen med klickgolv är att du kan få vilka träimitationer som helst och nästan vilken färg du vill.

Här börjar arbetet med att du placerar stegdämpningsfolie innan du lägger och sågar till ditt klickgolv för alla trappstegen. När klickgolvet är klart, förser du stegen med lister för bästa estetiska utseende. Bästa resultat när du vill renovera trappsteg får du alltid om du anlitar en erfaren hantverkare.

Kontakta Svenska trappsteg om du vill renovera trappa inomhus.

Kommentarer inaktiverade för Renovera trappsteg