Hus och hem

Tips för ett renare liv

Att städa mer organiserat ger mer tid.

Om man inte städar regelbundet och alltid har det lite ogenomtänkt i sin bostad så riskerar man ofta att lägga ner alldeles för mycket tid på att hitta något man förlagt. Har man fasta platser för allt och ser till att lägga tillbaka objektet direkt när man använt det så blir det lättare att hitta.

I andra fall så kommer inte saken fram förrän man har gjort en storstädning där man noggrant går igenom allt och städar alla detaljer.

Ett smutsigt hem deklinerar snabbare och eftersom man många gånger har investerat pengar i sitt boende så innebär det en värdeminskning när man inte städar. Bostäder samlar på sig smuts, damm och småsaker tenderar att åldras snabbare än städade hem.

Allt som kan påverka helheten som mögelfläckar, fläckar till lager av gammalt damm sänker synen av lokalerna. Planerar man att sälja sitt boende någon gång i framtiden så ligger det i ens intresse att hålla det rent och städat. En flyttstädning Stockholm löser det mesta vid en flytt men tar inte skador av långvarig försummelse.

Det är bra att alltid vara beredd för oväntat besök.
Det finns inget mer pinsamt att få oväntat besök när man inte har ordning i sitt hem, där ringklockan vid dörren ringer och man har massor med disk framme. Det ger ett rätt dåligt intryck om det är ostädat och kanske luktar något annat än trevligt.

För att undvika dessa situationer så är det regelbunden städning som gäller och man anlita hemstädning Stockholm som hjälper till med detta en viss del.
Har man en bra grund i sin städning och brukar ha det i ordning så går det oftast lättare och snabbare att städa efter en större tillställning, det ger ett bra intryck och ökar chansen att få fler trevliga oväntade besök.

 

Kommentarer inaktiverade för Tips för ett renare liv